Er is goed nieuws voor de kinderen met een glutenvrij dieet. Ook dit jaar komen er twee glutenvrije Pieten uit Spanje mee naar Roosendaal. Zij brengen kruidnoten met een recept zonder gluten mee speciaal voor deze kinderen (Deze zijn ook melkvrij, tarwevrij en lactosevrij).

De glutenvrije Pieten bewaken hun kruidnoten heel goed, want ze hebben verstand van glutenintolerantie en kruisbesmetting. Stichting Sint Nicolaas Comité Roosendaal volgt de instructie van NCV, Nederlandse Coeliakie Vereniging. NCV is ook de leverancier van de glutenvrije kruidnoten in portieverpakking.

De Pieten zijn te herkennen aan de auto versierd met groene vlaggetjes. Het is de bedoeling, dat ook de kinderen goed herkenbaar zijn voor de Pieten je kunt dit doen doormiddel van de groene vlag en naar de pieten toe te gaan. De pieten kunnen niet uit de auto. Je kunt de vlag hieronder downloaden.

Ze doen hun uiterste best om niemand over te slaan. Maar laat gerust horen dat je er bent en dat je op hen hebt gewacht. Ken je iemand in jou omgeving die geen gluten mag breng hun dan op de hoogte van hoe dit in zijn werk gaat.

.docx