Intocht Sinterklaas

 

Ook dit jaar zal Sinterklaas met zijn grote stoomboot overvol Zwarte Pieten, snoepgoed én cadeautjes de haven van Roosendaal binnenvaren; en wel op zaterdag 16 november 2019  rond de klok van 13.00 uur.
Vanaf de aanlegplaats zal Sint naar het Kadeplein gaan, waar hij wordt ontvangen door onze burgemeester.

Ook dit jaar staan Cindy en Wilma op de Kade om Sinterklaas te verwelkomen en alles gereed te maken voor zijn aankomst. Dit jaar staan ze niet allen op het podium, want op de een of andere manier staat er een heel groot cadeau. Het lijkt wel een heel groot Sinterklaascadeau. Als dan ook nog Propiet en Tektpiet verschijnen om het cadeau te beveiligen worden de dames wel heel benieuwd wat er in het cadeau zal zitten. Lukt het de dames om de pieten ervan te overtuigen het cadeau toch open te maken? En zijn deze twee pieten wel kundig genoeg om ook de sloten van het slot open te maken? Met hulp van alle kinderen op de kade zal dat vast goed moeten komen.

En kom gerust op tijd, want vanaf 12.30 uur is er al van alles te zien op het Kadeplein. Zo zal DJ Piet al vroeg aanwezig zijn om voor een vrolijke noot te zorgen!
Na de officiële ontvangst door de burgemeester zal Sinterklaas met zijn trouwe viervoeter zijn intocht door Roosendaal gaan rijden, vergezeld door een bonte stoet met vele muziekgroepen, CircusPieten, FietsPieten, PaardenPieten en SnoepPieten natuurlijk !
Uiterlijk om 16.00 uur keert Sinterklaas dan terug naar zijn Paleis om bij te komen van de lange reis en de drukke dag. Want daarna heeft hij nog enkele hele drukke weken voor de boeg!

Wij wensen iedereen een fijne Sinterklaas –periode toe !

De route van de Intocht door de binnenstad:
Kadeplein – Frans Halslaan – Jac Vosstraat – Kade – Markt – Raadhuisstraat – Jan Snelstraat – Nieuwe Markt – Roselaarplein – busstation – dr. Brabersstraat – Markt – Bloemenmarkt – Molenstraat – Brugstraat – Burg. Prinsensingel – Kloosterstraat.